Hvalpe- og hundetræning

Du skal være opmærksom på disse ting, hvis din hund eller hvalp er ny for dig. Hunde- og hvalpetræning er meget vigtig. Hvad du gør med din hund eller hvalp kan påvirke dens socialisering med andre hunde.

Min hvalp, Ergus, ankom i juli. Han er kun syv uger gammel og vejer omkring samme vægt som tre skole læbe ben. Han blev adopteret af en ven.

Da vi fik ham, var han kun en måned gammel. En mandlig hvalp af samme race, vi har, er vores søn. Jeg stoler ikke på hvalpe under tre år. Min første hvalp, fem uger gammel, var aggressiv. Jeg var rædselsslagen, da min anden hvalp ankom. Jeg var sikker på, jeg aldrig ville eje en anden hund. Tal om separationsangst. Jeg blev bevist forkert.

Hver hvalp var unik. Nogle hvalpe var klar til at flytte ind med det samme, mens andre tog sig tid til at tilpasse sig. Inden for en uge var hunden i stand til at elske igen og blive elsket. Vi var heldige.

Inden for et par måneder, havde jeg to hunde kammerater. Vi boede på landet. Vores hytter havde heste. Min mand bragte vores første hund med ham på ferie til Crufts. Det varede ikke længe, før jeg indså, at disse hunde havde telepatiske evner. De vidste, hvornår vi kom tilbage. De var i sikkerhed hos os.

Hvordan er det muligt? Kan dyr planlægge deres granprocesser? Det ved jeg ikke. Men jeg er taknemmelig for deres evner. Det reddede os vores ferier.

Min anden hund, morskab (også kaldet morskab), var meget smartere end morskab. Hun var i stand til at fornemme, da vi var på vej mod havet. Hun var ivrig efter at slutte sig til os. Hun nød at være på båden med os og tog sig af hendes “bevogtning” job. Hun var loyal over for os. Det betød ikke noget for hende, om vi kørte mod havnen eller ej. Hun er ligeglad. Selvom hun sov i bilen om natten, da vi ankom til kysten, var hendes mærkelige ansigt tydeligt.

Forstå, at min mand ikke var videnskabsmand. Vi var ikke eksperter på vores egne evner. Vi var sikre på, at vores hunde intuitivt kunne vide meget om os.

En gammel misforståelse jeg tror er, at hunde kommer fra hulen. Det er sandt, det er sandt. Det er derfor, det er så nemt at potte-tog hunde, som de aldrig har haft til at gøre dette før. Det kan ikke føles som det, men potte uddannelse behøver ikke at være svært. Pottetræning kan gøres lettere, hvis den ikke startes, når hvalpen er en hvalp (7-10 uger).

Hollywood-stjerner foreviger ofte myten om, at du er nødt til at gnide deres næser og sige “inary”. Dette vil gøre din hund bange for pottetræning. Tag et kig på Grumpy kattens YouTube-video for at se, hvad jeg mener.

Nogle racer vil følge dig bedre end andre. Men de kan også være stædige, som vores maltesere opdagede. Da hun begyndte at observere os, troede hun, hun var chefen. Hun ville ikke have vores ordrer. Vi havde brug for at forklare hende, at hun ikke var hendes chef, og vi ville ikke fortælle, hvad vi skulle gøre. Det var sværere end forventet, men vi gav ikke op. Hun er nu en af vores bedste venner. Hvis hun ikke var der, ville hun gø ad alle, der bad hende sætte farten ned. (Hun stadig ikke gø på os.

Vi opdagede, at nogle hunde er klogere end andre. Men selv de mest intelligente kan stadig have problemer med at lytte til dig, når du spørger. Vi havde et problem, da vores Weimaraner stoppede med at forsøge at forstå, hvad vi ønskede. Hun ville ophøre med at følge os næsten lige så snart hun indså, at vi mente det alvorligt, og at hendes kunder ikke ville lægge mærke til, hvad hun lærte dem.

Det er ligegyldigt, hvilken race du valgte, eller hvor gamle de var, betyder det ikke, du har et problem. Det er dog vigtigt at identificere, hvilken type personlighed din hund har.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *